توضیحات
سویق گندم دوریان
سویـق یـک روش طبـخ نباتات به خصوص غـلات و حـبـوبـات است کـه کیفیـت مـواد غـذایـی را تـا بـالاتـریـن حـد مـمـکن نگهداری می کند.
در این روش آرد ماده ی غذایی تفت داده می شود. بیان تفاوت بیـن سویق نـخود و آرد نخـودچـی این برتری را واضـح تر نـشان می دهد.
برای تهـیـه آرد نخودچی بایـد ابتـدا نخـود را چند مـرحـله خیساند یا پخـت و آب آن را تخلیه کرد و سپس آن را تفت داد و آسیاب کرد.
در فرآیند پـخـت بـا آب، ارزش غـذایی مـاده ی جـامـد در آب تـخلـیـه میشود. این اتفاق در فرآورده های حیوانی حدود ۵۰درصد است.
به همین خاطر ارزش گوشت و آبگوشت تقریباً باهم برابر است. اما در فرآورده های گیاهی درصد بالایی از ارزش غذایی در آب مطبوخ تخلیه می شود. از این رو است که در بسیاری از روش های تجویز دارو از عصاره جوشانده این فرآورده ها استفاده می شود.
در تهیه نخودچی ارزش غذایی نخود در همان آبی است که پس از خیساندن یا طبخ دور ریخته می شود. اما برای تهیه ی سویق نخود، ابتدا باید نخود را تمیز و سپس آسیاب کرد و تفت داد.
در این فرآیند ضمن حفظ ارزش غذایی، مزایای طبخ مثل آزاد شدن قندها به آرد اضافه می شود. این مقایسه در مورد گندمک با سویق گندم و بقیه ی حبوبات و غلات صادق است.
از دانههای مختلف غلات، حبوبات و هسته میوهها یا برخی از خود میوهها و ترهبارها، سویقهای متنوعی تهیه میشود. مانند سویق گندم، سویق جو، سویق برنج، سویق نخود، سویق عدس، سویق سنجد، و سویقهای تهیه شده از سیب، کنار، کدوتنبل، دانه انار و خشخاش.
گاهی سویقها را با هم ترکیب میکنند: مثل سویق گندم و جو. سویق گندم، سویق جو، سویق گندم و جو (مخلوط به نسبت مساوی) و سویق کامل (ترکیبی از سویقهای جو، گندم، عدس و سنجد) که جزء مهمترین سویقها هستند.
خواص سویق گندم
سویق گندم برای بسیاری از سرآشپزهای خانگی مادهای اساسی است. میتوانید از آن برای تهیه نان، خوراکیهای پختنی، پنکیک و … استفاده کنید. علاوه بر این، میتوان از آن برای غلیظ شدن سسها یا ایجاد حالت کشسانی در آنها استفاده کرد. از این سویق همچنین برای پوشاندن غذاهایی مانند مرغ سوخاری یا کتلت استفاده میشود. از طرفی این سویق ماده اصلی در تهیه ماکارونی است.
سویق گندم سرشار از ویتامین B1 است که برای متابولیسم گلوکز در بدن بسیار ضروری است.
سویق گندم سرشار از فسفر است که یک ماده معدنی بسیار مهم و مورد نیاز برای بدن بوده که به کمک کلسیم میشتابد و منجر به ساخت استخوان میشود.
سویق گندم سرشار از منیزیم است که به بیماران دیابتی کمک میکند تا با کاهش مقاومت به انسولین در بدن آنها پاسخ به انسولین در بدن بهبود یابد.
نیاسین موجود در سویق گندم به مغز کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشد و نیز سلامت ذهن را بهبود میبخشد.
این سویق با داشتن آهن فراوان به بدن شما کمک میکند تا از ابتلا به کمخونی شدید جلوگیری کند.
سویق گندم سرشار از پروتئین است و مصرف روزانه سویق گندم 23 درصد از نیاز روزانه بدنتان به پروتئین را برطرف می کند.
روش مصرف
سویق کامل را روزانه دو یا سه قاشق غذاخوری، به صورت خشک یا محلول در شیر میل بفرمایید. طول دوره درمان با سویق ۴۰ روز است اما معمولا آثار استفاده بعد از چند روز نمایان می شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.