توضیحات
جو پرک دارای تمام خواص مفید و متنوع جو می باشد. نان حاصل از این آرد نیز دارای خواص زیادی برای سلامتی می باشد. این نان سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده از آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری می باشد.
جو از آغاز تاریخ انسان و احتمالاً قبل از گندم کشت می شده است و هنوز یکی از غذاهای عمده انسان به شمار می رود. جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار میرود. بقراط، پدر علم پزشکی غرب، جو را به عنوان یکی از مواد مؤثر در درمان بیماری های حاد به کار می برده است. جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
از جمله خواص دارویی جو می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- حاوی انواع پلی ساکاریدها نظیر نشاسته و دکسترین است.
- دارای مقادیر بالایی فسفر می باشد و بنابراین برای وضعیت عصبی و فعالیت های ذهنی بسیار مفید است.
- جهت تخفیف درد مفید است.
- برای افراد مبتلا به نقرس مفید است.
- کلسترول خون را کاهش می دهد.
- سرشار از ماده معدنی منیزیم است و به دلیل اینکه کمبود منیزیم باعث افزایش مقاومت سلول به انسولین شده و به بالا رفتن قند خون و در نتیجه دیابت منجر میشود، از ابتلا به دیابت جلوگیری می نماید.
- بیسکویت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد.
- دانه های جو به دلیل دارا بودن نوعی آلکالوئید به نام “هوردنس”، اثری مقوی بر قلب داشته و به عنوان کمک در درمان تنگی نفس نیز به کار می رود.
- جو دارای خاصیت ضدالتهابی است و در سیستم ایمنی بدن و بهبود آنژین صدری و التهابات حفرهی دهان تا حدی مؤثر است.
- گلوتن موجود در جو، مادهای نرم، سازگار و آرام بخش بوده و به علت آبدار بودن موجب رفع عطش می گردد.
- در طب سنتی، جو ماده محرک برای تولید شیر در زنان شیرده می باشد.
- خوردن جو سبب ایجاد احساس سیری شده و به واسطه داشتن کالری کمتر به کاهش وزن کمک می نماید.
- جو براي كم خوني مفيد است.
- جو نرمي استخوان كودكان را از بين ميبرد
آرد جو دارای تمام خواص مفید و متنوع جو می باشد. نان حاصل از این آرد نیز دارای خواص زیادی برای سلامتی می باشد. این نان سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده از آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری می باشد.
جو از آغاز تاریخ انسان و احتمالاً قبل از گندم کشت می شده است و هنوز یکی از غذاهای عمده انسان به شمار می رود. جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار میرود. بقراط، پدر علم پزشکی غرب، جو را به عنوان یکی از مواد مؤثر در درمان بیماری های حاد به کار می برده است. جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
از جمله خواص دارویی جو می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- حاوی انواع پلی ساکاریدها نظیر نشاسته و دکسترین است.
- دارای مقادیر بالایی فسفر می باشد و بنابراین برای وضعیت عصبی و فعالیت های ذهنی بسیار مفید است.
- جهت تخفیف درد مفید است.
- برای افراد مبتلا به نقرس مفید است.
- کلسترول خون را کاهش می دهد.
- سرشار از ماده معدنی منیزیم است و به دلیل اینکه کمبود منیزیم باعث افزایش مقاومت سلول به انسولین شده و به بالا رفتن قند خون و در نتیجه دیابت منجر میشود، از ابتلا به دیابت جلوگیری می نماید.
- بیسکویت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد.
- دانه های جو به دلیل دارا بودن نوعی آلکالوئید به نام “هوردنس”، اثری مقوی بر قلب داشته و به عنوان کمک در درمان تنگی نفس نیز به کار می رود.
- جو دارای خاصیت ضدالتهابی است و در سیستم ایمنی بدن و بهبود آنژین صدری و التهابات حفرهی دهان تا حدی مؤثر است.
- گلوتن موجود در جو، مادهای نرم، سازگار و آرام بخش بوده و به علت آبدار بودن موجب رفع عطش می گردد.
- در طب سنتی، جو ماده محرک برای تولید شیر در زنان شیرده می باشد.
- خوردن جو سبب ایجاد احساس سیری شده و به واسطه داشتن کالری کمتر به کاهش وزن کمک می نماید.
- جو براي كم خوني مفيد است.
- جو نرمي استخوان كودكان را از بين ميبرد
جو پرک :
جو پرک دارای تمام خواص مفید و متنوع جو می باشد. نان حاصل از این آرد نیز دارای خواص زیادی برای سلامتی می باشد. این نان سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده از آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری می باشد.
- جو پرک ورم های سخت را تحلیل می برد، دمل های گرم را سر باز می کند.
- براي رفع منافذ باز پوست و زيباشدن آن آرد جو را با آب خيار خمير كرده به صورت ماسك روي صورت بگذاريد.
- براي درمان زخمهاي بدخيم آرد جو را با زرده تخممرغ مخلوط كرده روي زخم بماليد.
- براي رفع ورم پستان آرد جو را با سركه خمير نموده با روغن كرچك خمير كنيد به صورت ضماد بگذاريد اين ضماد براي ورم چشم و زير گلو نيز مفيد ميباشد.
- خوردن آرد جو با شكر غذاي خوبي براي اطفال و مسكن عطش و التهاب است.
جو پرک یکی از انواع غلات سرشار از فیبر است و میانگین زمان پخت بسیار مناسبی دارد. این ماده غذایی در کمتر از 5 الی 6 دقیقه پخته شده و بسیار مقوی است.
خواص جو غذایی بسیار مقوی است و خاصیت ملین دارد. این ماده غذایی برای نقرس مفید بوده و جوشانده آن برای مبتلایان به تب، کم خونی و سوء هاضمه بسیار مفید است. این ماده غذایی سطح کلسترول بد را کاهش داده و از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری می کند.
طرز تهیه سوپ جو پرک
مواد لازم:
2 عدد پیاز – مرغ یک سینه – جوپرک به مقدار لازم – یک عدد هویج – 2 دسته جعفری – نمک، فلفل قرمز، زردچوبه به دلخواه – 3 قاشق رب گوجه – آب 4 تا 3 لیوان – 2 قاشق روغن.
طرز تهیه :
اول پیاز را سرخ کرده و سپس مرغ ریش ریش میکنیم و به پیاز سرخ شده اضافه می کنیم می توان از پای مرغ هم استفاده کرد.
بر روی مخلوط آب ریخته و ادویه و نمک به اندازه دلخواه اضافه میکنیم، هویج را نگینی خرد کرده به همراه رب گوجه و جعفری به مخلوط اضافه میکنیم، جو پرک را باید دو ساعت خیس کنیم و بعد اضافه میکنیم، شعله گاز را کم میکنیم پس از 15دقیقه سوپ جو پرک آماده سرو می شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.