توضیحات
سویق جو دوریان
سویـق یـک روش طبـخ نباتات به خصوص غـلات و حـبـوبـات است کـه کیفیـت مـواد غـذایـی را تـا بـالاتـریـن حـد مـمـکن نگهداری می کند.
در این روش آرد ماده ی غذایی تفت داده می شود. بیان تفاوت بیـن سویق نـخود و آرد نخـودچـی این برتری را واضـح تر نـشان می دهد.
برای تهـیـه آرد نخودچی بایـد ابتـدا نخـود را چند مـرحـله خیساند یا پخـت و آب آن را تخلیه کرد و سپس آن را تفت داد و آسیاب کرد.
در فرآیند پـخـت بـا آب، ارزش غـذایی مـاده ی جـامـد در آب تـخلـیـه میشود. این اتفاق در فرآورده های حیوانی حدود ۵۰درصد است.
به همین خاطر ارزش گوشت و آبگوشت تقریباً باهم برابر است. اما در فرآورده های گیاهی درصد بالایی از ارزش غذایی در آب مطبوخ تخلیه می شود. از این رو است که در بسیاری از روش های تجویز دارو از عصاره جوشانده این فرآورده ها استفاده می شود.
در تهیه نخودچی ارزش غذایی نخود در همان آبی است که پس از خیساندن یا طبخ دور ریخته می شود. اما برای تهیه ی سویق نخود، ابتدا باید نخود را تمیز و سپس آسیاب کرد و تفت داد.
در این فرآیند ضمن حفظ ارزش غذایی، مزایای طبخ مثل آزاد شدن قندها به آرد اضافه می شود. این مقایسه در مورد گندمک با سویق گندم و بقیه ی حبوبات و غلات صادق است.
از دانههای مختلف غلات، حبوبات و هسته میوهها یا برخی از خود میوهها و ترهبارها، سویقهای متنوعی تهیه میشود. مانند سویق گندم، سویق جو، سویق برنج، سویق نخود، سویق عدس، سویق سنجد، و سویقهای تهیه شده از سیب، کنار، کدوتنبل، دانه انار و خشخاش.
گاهی سویقها را با هم ترکیب میکنند: مثل سویق گندم و جو. سویق گندم، سویق جو، سویق گندم و جو (مخلوط به نسبت مساوی) و سویق کامل (ترکیبی از سویقهای جو، گندم، عدس و سنجد) که جزء مهمترین سویقها هستند.
خواص سویق جو
سویق جو مقوی و برطرف کننده ی برسام است و اگر به صورت خشک به جای صبحانه مصرف شود بدون ایجاد ضعف باعث لاغری می شود.
سویق جو که به عنوان محصولی طبیعی برای لاغری محسوب می گردد؛ ارزش غذایی فوق العاده ای را در خود جای داده و برای بزرگسالان هم سراسر فایده و مزیت می باشد.
کاهش دهنده ی قند خون است به طوری که مصرف دو قاشق غذا خوری همراه با هر وعده ی غذایی در مدت کوتاهی باعث قطع انسولین می شود.
سویق جو یکی از دانه های بسیار مفید با فیبر بالا و دارای کلسیم قابل توجهی است.
سویق جو جهت تسکین التهاب و تشنگی مناسب است. این محصول به دفع حرارت بدن و حرارت کبد بسیار کمک می کند و از این رو جهت بهبود اختلالات پوستی و رفع خشکی آن بسیار کارآمد است.
سویق جو برای درمان بیماری ذات الجنب بسیار مفید است.
سویق جو مقوی و تقویت کننده استخوان ها و همچنین برطرف کننده پوکی استخوان می باشد.
نیرومند سازی دستان، مؤثر در رشد استخوان و عضلات، بهترین غذای کودکان و مکمل شیر مادر، بهبود ضعف و ناتوانی، رشد و تقویت جنین،
شفافیت پوست، تقویت جنسی، درمان پیسی، تقویت عضلات پا از خواص فراوان سویق جو می باشد.
روش مصرف
– ناشتا دوقاشق غذاخوری بصورت خشک
– به صورت مخلوط با روغن زیتون جهت افزایش قوای جنسی
– به صورت مخلوط با خرما، شیر و عسل یا با عسل و روغن بصورت حلوا
– مصرف 2 تا 4 هفته قبل از بارداری و بعد از آن
– مصرف با شکر برای کودکان مفید وبرای مردان باعث کاهش قدرت جنسی مردان می شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.