توضیحات
سویق لاغری دوریان
سویق، آرد تفت داده شده است؛ مثل آردی که برای تهیه حلوا تفت میدهند. کلمه «سویق» یا «صویق»، عربی است که در فارسی قدیم به آن «پِست / پَست» میگفتهاند. در کتاب «ذخیره خوارزمشاهی» که در اوایل قرن ششم هجری و به زبان فارسی در طب نوشته شده، از همین واژه فارسی استفاده شده است.
مولّف بحر الجواهر گفته است: «از هفت چیز، سویق میسازند: گندم، جو، عدس، نخود، سنجد، سبوس و سیب. همه این انواع، طبع را مهار میکند، قی و دلشورهای را که از صفرا زاده میشود، از میان میبرد، رطوبت معده را خشک میکند.
سویـق یـک روش طبـخ نباتات به خصوص غـلات و حـبـوبـات است کـه کیفیـت مـواد غـذایـی را تـا بـالاتـریـن حـد مـمـکن نگهداری می کند.
در این روش آرد ماده ی غذایی تفت داده می شود. بیان تفاوت بیـن سویق نـخود و آرد نخـودچـی این برتری را واضـح تر نـشان می دهد.
برای تهـیـه آرد نخودچی بایـد ابتـدا نخـود را چند مـرحـله خیساند یا پخـت و آب آن را تخلیه کرد و سپس آن را تفت داد و آسیاب کرد.
در فرآیند پـخـت بـا آب، ارزش غـذایی مـاده ی جـامـد در آب تـخلـیـه میشود. این اتفاق در فرآورده های حیوانی حدود ۵۰درصد است.
به همین خاطر ارزش گوشت و آبگوشت تقریباً باهم برابر است. اما در فرآورده های گیاهی درصد بالایی از ارزش غذایی در آب مطبوخ تخلیه می شود. از این رو است که در بسیاری از روش های تجویز دارو از عصاره جوشانده این فرآورده ها استفاده می شود.
در تهیه نخودچی ارزش غذایی نخود در همان آبی است که پس از خیساندن یا طبخ دور ریخته می شود. اما برای تهیه ی سویق نخود، ابتدا باید نخود را تمیز و سپس آسیاب کرد و تفت داد.
در این فرآیند ضمن حفظ ارزش غذایی، مزایای طبخ مثل آزاد شدن قندها به آرد اضافه می شود. این مقایسه در مورد گندمک با سویق گندم و بقیه ی حبوبات و غلات صادق است.
از دانههای مختلف غلات، حبوبات و هسته میوهها یا برخی از خود میوهها و ترهبارها، سویقهای متنوعی تهیه میشود. مانند سویق گندم، سویق جو، سویق برنج، سویق نخود، سویق عدس، سویق سنجد، و سویقهای تهیه شده از سیب، کنار، کدوتنبل، دانه انار و خشخاش.
گاهی سویقها را با هم ترکیب میکنند: مثل سویق گندم و جو. سویق گندم، سویق جو، سویق گندم و جو (مخلوط به نسبت مساوی) و سویق کامل (ترکیبی از سویقهای جو، گندم، عدس و سنجد) که جزء مهمترین سویقها هستند.
سویق لاغری از ترکیب سویق جو، پودر هسته خرما، پودر تخم خرفه و … تولید شده است.
خواص سویق لاغری
سویق لاغری یک کمک کننده به شما در روند لاغری است و با نام «سویق چربی سوز» نیز شناخته میشود. البته باید این موضوع را در نظر داشته باشید که صرفا با استفاده از سویق لاغری، لاغر نخواهید شد. لاغری از دیدگاه طب سنتی به عواملی بستگی دارد که باید با مجموعه ای از عملکردهای تغذیهای و فیزیکی آن را پیش برد. برای این منظور میتوانید از یک کارشناس یا پزشک طب سنتی ایرانی اسلامی حاذق مشورت دریافت کنید.
این سویق لاغری برای بزرگسالان (بانوان و آقایان) مناسب است. (برای اطلاع دقیقتر درباره شرایط و نحوهی استفاده از سویقها برای افراد خاص، با پزشک طب اسلامی مشورت نمایید.) این محصول، مرغوب و کاملا طبیعی بوده و توسط گروه تولیدی دوریان تولید شده است.
روش مصرف
سویق کامل را روزانه دو یا سه قاشق غذاخوری، به صورت خشک یا محلول در شیر میل بفرمایید. طول دوره درمان با سویق ۴۰ روز است اما معمولا آثار استفاده بعد از چند روز نمایان می شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.